Friday, December 26

If I Stay Collage

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum
 

Korang ingat lagi tak movie/novel If I Stay tu? Siapa yang tengok movie tu or baca novel tu mesti lah ingat kan! Hehe harini aku nak share something. Apa dia? Hah, mesti korang curious en? Hahahaha

Semalam aku ada jumpa kat instagram sorang ni dia buat poster IFS tapi letak muka dia. Aku pun memula nak tanya, tapi disebabkan perasaan malu aku ni tinggi menggunung, tak jadi lah nak tanya dia :carefree:

So, tadi aku tanya lah si pakcik google ni cemana nak buat hah pastu nasib aku baik, aku terjumpa satu blog ni dia bagitahu cemana nak buat. Aku pun bukak blog dia dan jeng jeng jeng dia bagi link cemana korang boleh buat benda ni. Ingatkan nak post gambar yang aku dah buat tapi nevermind lah, muka saya huduh sangat :crazy:

Ni link dia SINI. Tapi satu je masalah kat poster ni, dia tak boleh nak tukar nama "Chloe Grace Moretz" tu kepada nama kita. So, korang bolehlah acah acah yang korang ni CGM hahahahaha

Annyeong x ((credit; Lis Les Livres))

p/s; maaflah ye kalau aku ni lame nak mampos, sebab tak pernah pun terfikir nak buat ceni

Tuesday, December 23

Online Shops; Instagram

 Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum


Harini aku nak update pasal instagram online shops hehehe. Ye, aku akan bagi account yang selamat untuk korang sume shopping. Kekadang tu aku ada lah gak en teringin nak beli tapi rasa menyusahkan parents pulak nak bank-in duit hahaha 

Kepada korang yang nak beli barang yang memang dah lama korang cari tapi tetap tak jumpa, yang first time nak try online shopping dan si window shooping (macam aku lol) boleh teruskan baca entry ni sampai habis hew

Aku malas nak bebel bebanyak so aku terus bagi korang je okay? :n3n:

Girl Stuffs;
blooberryshoppe // wide shawl&bawal
fjwardrobe // baggy dress
hijabbyus // wide shawl
staymodesty // handsocks&socks
malaquehijab // wide shawl&bawal
hasnurhaniim // handsocks/dress/tudung labuh/socks
zuzadotes // dress abaya (custom made)
freneticism // handmade&accessories

Muslims Stuff;
darlinas_wardrobe // Al-Quran warna warni

One Direction Stuff;
onedirectionshopmy // (kawan aku punya)

Kpop Stuffs;
dazedkstore // (kalau nak beli album, aku suggested beli kat sini sebab aku rasa murah sikit kut)

Polaroid/Instax Stuffs;
thirshoppe // instax camera original from FujiFilm
kakiaart // print polaroid 20pcs for RM10 (it's cheap isNT?!)

Phones/Laptop Stuffs;
xenthic_ // totebags pun ada tau (custom made)
rebelpopmerch // (custom made)
redstella // shawl pun ada tau

Tumblr Stuffs;

Okay done with that. Semoga korang sume puas hati lah ya. Sume account ni memang trusted punya and tidak perlu diragu ragu. Aku sendiri follow diorang ni. Kalau still ragu ragu jugak, pergi follow then tengok diorang punya feedback dari customer :face64:

See you in next post x

p/s; entry ni bukan nak promote orang punya insta tau. Aku cuma nak share dengan korang yang belum tahu tu je, sekian x

Monday, December 22

Goodluck (?)

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum

Uhm hi sume. Apa khabar hehehhehe (ini terlalu janggal bagi aku) 

Tahniah kepada seniors form3 yang dapat straight A's & yang tak dapat straight A's. Jangan lupa ucap "alhamdulillah" dan bersyukur dengan result korang. Yang tak dapat straight A's tu pun kena buat jugak tau. 

Ingat, ni baru pertengahan. Dua tahun nanti korang akan amik SPM pulak. Time tulah korang kena struggle habis habisan sebab tulah penentu masa depan korang sebelum melangkah ke alam dewasa. Aku cakap ceni macam dah lepas form5 je lol

Goodluck for me next year! Alah, bape bulan je pun tinggalkan life fangirl ni hahahahahaha watlek watpis lah kan, bukannya mati pun :face4:

Monday, December 15

Besarnya Neraka

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum


Dari Hadith Qudsi:
Bagaimana kamu masih boleh melakukan maksiat sedangkan
kamu tak dapat bertahan dengan panasnya terik
matahariKu. Tahukah kamu bahawa neraka JahanamKu itu:
1. Neraka Jahanam itu mempunyai 7 tingkat
2. Setiap tingkat mempunyai 70,000 daerah
3. Setiap daerah mempunyai 70,000 kampung
4. Setiap kampung mempunyai 70,000 rumah
5. Setiap rumah mempunyai 70,000 bilik
6. Setiap bilik mempunyai 70,000 kotak
7. Setiap kotak mempunyai 70,000 batang pokok zarqum
8. Di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 ekor ular
9. Di dalam mulut setiap ular yang panjang 70 hasta mengandungi lautan racun yang hitam pekat
10. Juga di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 rantai
11. Setiap rantai diseret oleh 70,000 malaikat

p/s; credit to SahabatNasihat thank you! :)

Saturday, December 6

Vacation

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum

(this gif is so blurry, sorry)

Yesss it's been 5 days since i come back from vacation! I've told you guys at instagram pasal aku nak update entry baru about vacation ni so that korang boleh tengok laut/pantai tu clearly huhu

I was having a vacation at Air Papan, Mersing. Well, takda lah jauh mana. Lagipun ada adik kecik, takut nak bawak jauh jauh. Uish bahaya kut. So, the first day kitaorang check-in dulu chalet.

I guess the chalet named Seri Mersing Resort. Ada swimming pool jugak tapi tak besar sangat lah. Ntahlah aku nak describe pun tkthu cemana hahaha. The room was very comfortable as it wasnt too big or too small. So yep.
/DAY 1/

 pehal aku amik gambar ni senget -____-

 tv, cermin, cupboard, a small refrigerator under it & a cupboard (again) where u can hang ur shirt

the toilet of course

Wait, i just realize i didn't took the bed part hahahahahaha i'm so forgetful. After check-in tu kitaorang sume makan. Lapar siot 3 jam dalam kereta huwaa. Lepas makan, dah kenyang. Boleh tidur huhu

We didn't go out after that. Malam tu baru kitaorang jalan jalan sekitar pekan (pekan ke bandar *O*) Kalau dah jalan, tak sah tak makan. So we looked for a restaurant.

Ayeeee. Kitaorang dah sampai! Kedai ni macam bukan restoran sebab nama dia pun Canopy pebenda tah aku lupa hahahahahaha. Macam mamak pun ada gak. The service was really good even ramai orang sebab diorang tak order makanan. Sume minum, lepak, bual bual kosong. Banyak juga pilihan kat sini.



uish whose rokok was that i swear i didnt realize weh

/DAY 2/
Esoknya, kitaorang pergi ke pantai/laut. Sebelum tu kitaorang sarapan pagi dulu huhu. Kedai ni tak jauh mana pun dengan chalet kitaorang. Keluar pagar, jalan kaki dalam 3m, dah sampai. Hah, jauh tak? 

gigi rongak

nasi lemak because long time no eat

it was really peace..........





  my hangul on sand are the worst

 image

Lepas diorang dah mandi apa sume kat laut tu, balik lah chalet nak tukar baju. And guess what. It's time to leave. Sedih sebab pasni dah takleh nak fefeling lagi kat pantai/laut tu :tears:

Sebelum balik tu, kitaorang singgah dekat pekan semalam. Beli souvenirs, food. Oh, mersing ni pun famous gak tau. Dengan diorang punya keropok lekor, pantai/laut, ikan fresh dari laut & ikan masin. Ye, semua memurah. Serious tak tipu.








even mama pun ada kedai kat sini......... (lol joke)

Masa tengah cari restoran malam semalam, aku ternampak satu restoran ni yang memang menarik perhatian aku. Kalau dah tarik perhatian, siapa je yang tak excited weh sampai rasa nak jerit macam orang gila je kat situ? Sebab malam tu tak sempat amik gambar restoran tu, sebelum balik Johor mama suruh papa lalu je depan kedai tu so that i can frame gambar restoran tu hahahahahaha

IM SPO HEFTR EYESD EMOJI HSDBHSVhjsssK

Yay habis sudah aku bebel untuk entry kalini. Tepuk tangan cikit image (tepuk lah tangan tu jangan pemalas) Boleh dikira best lah jugak. Lain dari yang lain hah. 

See u again, annyeong <3