Thursday, November 27

#HappyVirusDay

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum



Chanyeol ah~ Happy 23rd Birthday! Keep healthy & don't forget to eat alot hehe have a blast bro Sentindo

It's actually makes me sad when he said "the first, second, and third birthday all feels different" :(

Stay strong dude, we'll always support you~ Yeah, for sure! Hwaiting :>

Monday, November 24

Chatting Event

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum


Sudah tiba masanya untuk chatting event exo malam ni. Haih agaknya aku akan terpilih tak (berangan je lebih)? Sebab yelah, english aku pun so-so je. Entah diorang faham ke tidak lol.

Serious weh, ramai gila exo-ls yang participate event ni. Penuh kau fanboard tu. Aku baru tulis, tengok ada lagi dalam 8 orang atas aku fuh. Cemana exo nak nampak aku punya message :tears:

Wah sumpah lucky gila siapa yang dapat chat dengan diorang huuu. Tapi bila aku fikir balik, kalau aku terpilih pun aku nak cakap pasal apa dengan diorang? Orang kalau dah nervous (ceh macam nak khawin je) dalam otak dia sume blank. Hah, betul ke bohong? LOL

Malas nak luahkan perasaan lelebih. Kang tak terpilih, merana aku hahaha

Goodnight xo

Saturday, November 22

Online Shops; Zalora

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum

**entry kalini tkda gif sebab aku nak letak gambar hoho**


Harlu apa khabar hehe harini aku nak share lah sikit pasal laman web yang jual macam macam benda especially, baju. Ye kan? Hehe. Pernah dengar tak laman web/apps nama Zalora ni? Kalau tak pernah klik sini :>

Wehehehe. Ni kira first time lah kan aku beli online shops sebab sebelum tak pernah beli. Lazada ke, Amazon ke dan yang sewaktu dengannya. Kalau online shopping ni tak puas sebab kita boleh tengok je, haram nak sentuh. Kau nak sentuh cemana? (espeacially baju, kau nak try gimana??) Sentuh skrin jelah nak hahaha

Oh, nampaknya aku dah jauh ni haha. Maap ye ibu ibu bapak bapak. Ceritanya begini, masatu bapak aku beli phone baru dia, then he got free 2 vouchers of Zalora which is each for RM50. Memula orang yang cashier ni bagitahu lah sepatutnya sorang dapat satu je, tapi dalam kotak phone ni ada 2. So, rezeki papalah kan dapat 2 sekali huhu

At first, papa bagi mama voucher ni then mama cakap bagi aku sebab aku ni memang suka dengan benda alah ni hahahahaha. Aku taktahu nak beli apa dengan RM100 ni, aku bagilah adik lelaki aku lagi RM50. Aku share dengan adik perempuan aku voucher tu sebab aku taktahu nak beli apa hahahaha

Lastly, aku beli gelang tangan (which is my favourite hehe) and my sister bought a watch. Benda ni dia letak dalam kotak (of course lah, takkan dalam plastik pulak duh) Kotak dia mak aih, tak macam besar pulak lah ek. Padahal beli barangnya kecik je pun -_____-

 (these are the stuffs)

The posting takde lah amik masa lama sangat macam kau beli barang kat instagram tu. Kau order benda ni, esok lusa dah sampai rumah kau. Sebelum dia send ke rumah kau, dia akan call dulu kalau kalau ada orang ke tak kat rumah. Bagus kan? hehe

Hah, lepastu kan dalam kotak dia yang besar tu dia letak some kind of sampul surat (i guess?) Dalam sampul surat tu ada surat untuk pemulangan barang. Kalau macam tak muat ke, salah barang ke hah korang boleh isi surat tu then, post ke alamat yang dia bagitahu.


Kalau korang nak beli pape barang ke kat sini, and korang taktahu cemana nak bayar (incase korang taktahu nak bank-in online macam aku) korang boleh direct terus bayar masa barang tu sampai kat kau. Kira macam diorang ni memang trusted punya lah kan huhuhu

Wah, panjang karangan aku kalini hahahaha. Kalau ada apa apa pertanyaan, bolehlah tanya aku kat ask.fm aku hehe annyeong^^

p/s; i'm not trying to brag, i just want to share something with peoples. If you think this is trash then i think you're the one who are trash. sorry not sorry

Friday, November 21

Last School

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum



Sebenarnya aku nak buat entry ni semalam tapi, aku ni pun pemalas (jujur dari hati) so baru harini aku update. Wah, tahun depan dah 2015. Seram tahap 97939885292437292380 overdose dah ni.

Mana taknya, next year dah pt3 wuuu :tears:

Banyak juga lah benda yang kitaorang share sepanjang persekolahan tahun 2014 ni. Of course lah, ada pahit manis masam masin (lol) Insyaallah akan ku kenang selamanya, cewah

I will miss you 2RK :tears:


Tuesday, November 11

Freedom

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum


Yay dah habis final exams weee (but actually dah 2 weeks habis lol) Sebelum exams, aku siap list sume benda yang aku nak buat tapi

SATU HAPRAK PUN BELUM BUAT

Tak tahulah kenapa haha, maybe sebab situation sekeliling mempengaruhi aku? Lagipun masa kebanyakkan tak sesuai dengan kemalasan aku yang dah tahap second terox ni pft.

Disebabkan dah nak cuti sekolah sebulan lebih, which means 6 weeks. Okay, part ni memang aku cakap cuti akhir tahun tak cukup. Sebab bila aku kira-kira balik rupanya 6 minggu je kkkkk (selama ni aku tak pernah terfikir pun nak kira berapa minggu cuti akhir tahun ni)

Ah yes, that holiday moods tho! Mood nak buat segala list tu pun dah macam "ah, blahlah malas aku nak buat" sebab dah fikir nak bercuti kat mana en haha

Oh, see you till next post wee annyeong! <3

p/s; tak sedar diri, tahun depan nak pt3 haha booo T^T