Thursday, July 17

Shoots

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum

 

haip ape ni, jangan lah terliur brader. ni baru nugget tiga ketul bersamaan sos cili yang boleh dikatakan sebanyak tapak tangan hahaha

Alhamdulillah, harini aku berkesempatan untuk menaip lagi satu entry. Hai maklum lah, dah alang alang bukak laptop apa salahnya update entry baru sementara ada idea datang. Kang nanti bila idea dah takda, susah pulak en nak menaip nya tu haish

So let's start our entry with the title for today. Okay, aku memang tak tahu nak letak title apa untuk entry ni hahahah so i just type that kind of title so faham faham sendiri lah kan. malas aku nak terangkan. Kalau dah baca perkataan shoots, apa benda pertama yang korang fikir?

Ye! Pandai pun anak murid saya. Semestinya bila dikatakan shoots, korang akan terfikirkan tentang gambar, seorang photographer & yang sewaktu dengannya. Nak kata aku ni photographer profesional pun takda lah pro sangat en. Alah aku guna pun camera biasa je, maklum lah tak mampu lagi nak beli camera besau besau yang photographer guna tu sobs sobs sobs

I use this Canon Power Shoot A2300 Camera so apelagi pi lah google camne bentuk camera ni hah. Okay aku malas senanya nak taip lagi, let's go through the pictures.

DISCLAMIER: ALL THE PICTURES BELOW ARE MINE. I TOOK THEM BY MY OWN.










I've alot of pictures that I took but- all the pictures was in the another account. Plus, the account seems like blocked & i can't open it whAT A LIFEEEEE!! I lost all the pictures :( I'm so sorry but kalau aku amik gambar yang cecantik en, insyaallah aku upload. Tak janji hahaha. Selamat malam, Assalamualaikum xoxo

Friday, July 11

Big Exams

Bismillahirrahmannirrahim, Assalamualaikum



Yay alhamdulillah dapat pun aku update entry yang ketiga bagi tahun ni. Ehem bagi TAHUN ni tau BUKAN BULAN NI, harap maklum.

Jadi, apa yang aku nak cerita ni? Entah lah, aku sendiri taktahu lol. Aku sebenarnya takut. Takut sebab tahun depan aku kena hadap PT3 ((oh mama tolong, oh papa tolong, oh Tuhan tolong)) Secara jujurnya, aku tak suka dengan sistem pelajaran yang dah bertukar dari tahun lepas. Rasa macam...

"eh pikir bagus ke ada pbs ni?"

"tah pape je. kejap PBSMR lah pastu PT3 lah"

Oh ya, tolong percaya yang aku cakap macam tu. Please lah PMR lagi okay kut. Takda lah banyak banyak sistem yang memeningkan sampai ceni haih. Tapi bila fikir balik, kenapa aku nak merugut? Diorang nak ke dengar rungutan aku ni? Diorang nak tukar balik ke sistem ni? Oh, semestinya tidak.

Bak kata cikgu, apa pun yang terjadi kita kena juga belajar. Aku harap aku dapat buat & jadi yang terbaik untuk parents aku, insyaallah. Have faith in Him. Banyakkan berdoa.

Malas nak taip lagi. Jumpa di lain cerita, assalamualaikum :)x



p/s; Selamat berjaya kakak-kakak & abang-abang batch '99! All the best weh! Insyaallah x