Monday, October 28

Manusia.

 Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum



Orang kata,
Bila di depan mata kita tak sedar
Akan tentang kehadiran orang yang sayangkan kita itu.

Tapi bila dia dah tak ada
Barulah kita sedar betapa kita perlukan dia.

Ini lah nama nya manusia
Tidak pandai menghargai.

Maaf.


(motif? hm aku sedih, takda siapa kisah. sabar wahai hati)


Tuesday, October 1

Selamat Datang Oktober

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum


 


Aku kembali lagi setelah sehari masuk nya bulan October (muehehehehe) Well, bulan September. Bulan yang telah lepas pada tahun 2013. Bulan yang banyak berlaku perkara pahit dan manis. Perkara yang telah menjadi sejarah dalam kehidupan kita (ayat aku tak boleh nak bermadah lagi ke ape? hahaha)

Semalam. Hari jadi bestfriend yang baru aku kenal tahun ni. Baik? Yes she is. Like other girl. But one of her attitude is .. she like to erm i dont know what word to describe her bad attitude. Well, tak perlu kut aku nak cerita dekat sini (ish ish ish) Wait for a minute. I dont tell you who she is right? Hahaha. She is Naqiyah Nur Ashley binti Haris. What a beautiful name! Just like her face too ;-)

Birthday dia semalam erm kita orang semua buat suprise yang tak dijangkakan. Balik sekolah tu, kita orang memang dah standby dengan water bottle untuk seorang and then .. SYRUHHH!! She got wet hahaha xD It just a fun day yesterday. She looked so happy and us too. Nak belikan hadiah, duit pulak tak cukup. Kita orang just boleh buat suprise macam tu je dekat dia. Well, kenangan semasa HARI JADI yang takkan dilupakan even we're still in Form1 (hehehehe)

Berbalik kepada bulan October haish. Bulan ni lah yang banyak takutkan aku sebab. Sebab. Sebab ada periksa akhir tahun (arghhh!!!! I hate it!!) Kenapa aku takut? Sebab nya ialah sepanjang pembelajaran aku dekat sekolah tu, apa yang cikgu ajar aku langsung aku tak faham. Tapi bukan kesemuanya lah.

Mungkin cikgu ajar laju sangat. Yes. Memang cikgu ajar laju gila sampai aku tak boleh nak tangkap apa yang dia ajar erm. Aku kena buat study back tapi rajin sangat ke aku nak buat study bagai ni? Positive! You can!

Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains, Geografi, Sejarah, Kemahiran Hidup, Pendidikan Kesihatan, Pendidikan Agama Islam, Seni Visual dan juga Sivik dan kewarganergaraan. Well, aku lemah subjek geografi sebab aku langsung tak minat dengan subjek tu. Aku tak tahu kenapa dan bagaimana ia adalah satu subjek yang aku tak berapa minat lol

Maybe aku akan cuba belajar erm. Okay, bulan October. Apa lagi appoiment yang aku ade? (macam pekerja pulak) Bulan October kemungkinan bulan yang bosan bagi aku. Ulangan okay kemungkinan. Takpe lah. Apa yang nak berlaku kita serah pada Allah. Dia yang layak untuk tentukan apa yang bakal berlaku dalam hidup kita :-)

Lagi satu, aku nak cakap ni. Tolong peka sikit ea dengan apa yang aku nak bagitahu kau ni. Dah sedia? Well, Good luck for PMR Candidates for tommorrow! Harap kau orang semua boleh jawab dengan tenang dan banggakan parents kau orang tau! :-D

Aku pun sebenarnya nak sampaikan juga kepada 2 orang abang sedara aku. Muhammad Syahriz bin Asmawi dan juga Soffi (aku tak tahu apa nama panjang dia) jawab dengan betul tau bro. Kau orang lah last PMR Candidates. Good luck and jangan lupa berdoa.

Jadi, disini saya nak memberitahu bahawa saya akan mengundur diri :-p Jadi terima kasih kerana membaca blog saya yang tak cukup cantik ni (aku tahu bukan ada orang yang baca, sesaja je) May Allah bless us on this new month (ehem! New month?) Insyaallah. So, bye people ;-)