Tuesday, June 4

Cuti Sekolah

Assalamualaikum.


Maafkan azie sebab azie terlambat update entry kali ini sampai dah minggu terakhir cuti sekolah baru azie nak update. Azie mintak maaf sangat-sngat (╯_╰) Okay. Just forget about that. Now kita cerita pasal cuti sekolah. Ape yang best sangat cuti sekolah ni? Azie tahu dekat sekolah kalau cikgu or pengetua cakap cuti sekolah, mesti ramai yang sorak kan? Hihi. Mereka bersorak sebab, lepas ni lepas cuti diorang boleh relax-relax dekat rumah. Goyang kaki macam Boss dekat rumah kan? Tapi ada sesetengah daripada mereka juga akan pergi bercuti bersama family tersayang ye tak?

Kepada yang bercuti dengan family tersayang, mesti seronok kan? Azie cuti 2 minggu ni duduk rumah jaga adik jek. Parent's azie dua-dua kerja. So, tak dapat lah azie nak pergi bercuti. Sedih kan? T.T Cuma sabtu and ahad jek azie dapat jalan-jalan dengan family azie. Itu pun pergi shopping mall sekadar cuci mata. But sometimes, kalau poket tebal beli barang sekali (^。^) Btw, hari sabtu and ahad ni mama cakap nak balik kampung sebab pakcik azie khawin. Yuhooo ! Congrate pakcik. 

Tapi, ada juga antara mereka yang tak pergi bercuti, mereka cari kerja. Example like, tolong parent's berniaga untuk dapatkan pendapatan yang banyak. Lagi-lagi cuti sekolh macam ni. Confirm ramai orang beli. Ye tak? Tapi kita tak boleh kerja memandangkan umur kita yang bawah 18. Kan kan kan? Ehh? Ape yang azie merepek ni sampai bahagian kerja pulak dahh? Aiyoo -_-

Okay. Korang just buat endah tak endah jek pasal paragraph yang ketiga tu. Sesungguhnya takde kene mengena langsung dengan tajuk yang azie nak cerita hari nii. Nampaknya azie dah terserong ke cerita lain. Hihi. Okay. I think this is enough. Ehh, kalau korang nak tahu azie aktif dekat dekat Twitter jek tau. Haha. Okay. Bhaiii :)