Wednesday, May 15

Mama (n) the queen of the family

Bismilahhirrahmanirrahim, Assalamualaikum


Okay, selamat pagi kawan kawan sekalian. Eh, dah petang lah dol hahahaha. Harini aku nak cerita pasal salah seorang ahli dalam family aku. Nak tahu siapa? Hah bangang (sorry for the rude word, saje nak gurau tkkan tkleh) lah kau ni, tengok tajuk pun mesti dah tau en lmao.

Mama ni baik orangnya (semua mak dalam dunia ni pun baik gak aku rasa) Masa sekolah rendah dulu selalu mama bawakkan bekal, em sebab tu gemok hahahaha. Dia rajin, pandai uruskan masa, sabar, prihatin (of course lah) Jenis "the best mom" punya lah! Hah thumbs up 👍 cikit hahaha.

Kalau bab masak memasak ni peh memang tiptop ah dia masak do. Kadang tu sampai 2-3 kali hengko aku tambah nasi. Tapi kalau tak baca doa tu, lain ah en aduhmak. Mama ni pun pandai buat kek & other manisan. Kalau dia rasa mengidam (aip aip) nak makan sesuatu, mesti dia buat. Or dia nak cuba buat sendiri. Kek paling sedap aku suka bila mama buat..... JENG JENG JENG KEK KEJU WUUUU!! Serious do sedap nak mati. Kalau nak order pun boleh gak hahahah (gurau je jangan amik serious do)

Mama ni, sebenarnya dia tak terror math macam papa. Kalau aku tanya dia soalan math yang aku sendiri pun takleh buat, she'll say "hah? mama tak faham lah, tanya papa lah" and then i be like "uh.... ye lah ye lah" 😂😂

Aku taktahu nak cerita apa lagi pasal mama. So better aku berhenti kat sini dulu lah. Yep have a nice & great day people! Bye, lot's of love! :)x


p/s: Love your mom, thanks your mom and give her a better served in your heart. Your da bomb mama! I love you to the moon & never come back 😍😘💋