Wednesday, May 15

Queen

Bismilahhirrahmanirrahim, Assalamualaikum

Image result for mom harry potter gif

Okay, selamat pagi kawan kawan sekalian. Eh, dah petang lah dol hahahaha. Harini aku nak cerita pasal salah seorang ahli dalam family aku. Nak tahu siapa? Hah bangang (sorry for the rude word, saje nak gurau tkkan tkleh) lah kau ni, tengok tajuk pun mesti dah tau en lmao.

Mama ni baik orangnya (semua mak dalam dunia ni pun baik gak aku rasa) Masa sekolah rendah dulu selalu mama bawakkan bekal, em sebab tu gemok hahahaha. Dia rajin, pandai uruskan masa, sabar, prihatin (of course lah) Jenis "the best mom" punya lah! Hah thumbs up 👍 cikit hahaha.

Kalau bab masak memasak ni peh memang tiptop ah dia masak do. Kadang tu sampai 2-3 kali hengko aku tambah nasi. Tapi kalau tak baca doa tu, lain ah en aduhmak. Mama ni pun pandai buat kek & other manisan. Kalau dia rasa mengidam (aip aip) nak makan sesuatu, mesti dia buat. Or dia nak cuba buat sendiri. Kek paling sedap aku suka bila mama buat..... JENG JENG JENG KEK KEJU WUUUU!! Serious do sedap nak mati. Kalau nak order pun boleh gak hahahah (gurau je jangan amik serious do)

Mama ni, sebenarnya dia tak terror math macam papa. Kalau aku tanya dia soalan math yang aku sendiri pun takleh buat, she'll say "hah? mama tak faham lah, tanya papa lah" and then i be like "uh.... ye lah ye lah" 😂😂

Aku taktahu nak cerita apa lagi pasal mama. So better aku berhenti kat sini dulu lah. Yep have a nice & great day people! Bye, lot's of love! :)x


p/s: Love your mom, thanks your mom and give her a better served in your heart. Your da bomb mama! I love you to the moon & never come back 😍😘💋

Kawan

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum



Ya allah, rindunya aku dekat kau hm. harini aku tak tahu nak update apa memandangkan ini blog baru aka blog kedua aku sebab blog yang lama dah broke and idk how to fix it and i'm crying because that was my first blog since i'm in year5 (2011) and the most importance papa buatkan blog tu. Ya allah sedih gila aku.

Maaf aku dah jauh sangat, hahahaha. Tajuk lain, lepastu cerita lain. Eh tah pape je kau ni ziera, lol. Okay jadi kau nampak kan kawan aku dekat gambar tu? Saje ni nak bagitahu nama dia anna, hahaha. Dialah kawan rapat aku sejak darjah5 sampai sekarang, alhamdulillah. Padahal sekolah sama je, cuma tak rapat dari darjah1 sampailah darjah4. Aku taktahu kenapa ahaha, lupakan. Gambar ni kitaorang ambil masa PKM (Program Khidmat Masyarakat) yang diadakan di eh aku dah lupa dekat mana hahahah. Maaf sekali lagi tuan-tuan dan puan-puan sekalian, lol.

Masuk 2013 ni, hm dekat 3tahun juga lah aku kawan dengan nenek mulut kepoh ni. Kalau aku datang rumah dia selalu jenjalan dekat hospital (tu pun kalau aku rajin) Aku stay rumah dia, buat macam rumah sendiri. Biasalah tu kan haha. Kalau kau datang rumah kawan kau, ada ke kau nak terperok je dekat satu sudut rumah dia? Takda kan? Hahahah, sama lah macam aku.

Aku dah malas nak cerita panjang pasal persahabatan kitaorang. Biarlah cerita selebihnya aku dengan Dia. Aku harap persahabatan kita diberkati oleh Allah, insyaallah amin.

Selamat tinggal, Assalam x

Tuesday, May 14

Assalamualaikum :)

Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum


Hi gais! Nice to meet you. For your information, this is my new blog. I made it because my old blog was too stupid. I don't really know what are the problems that occured. Just need to go. See you next time.

xoxo